Är alla redovisningskonsulter lika? Vad händer när kryptovalutor kastas i mixen?

Att välja rätt redovisningskonsult är precis som att välja tjänsten hos de flesta andra yrkesverksamma, till exempel läkare eller advokater. Folk väljer normalt någon som är auktoriserad, kompetent och som kan ge dig det bästa värdet för dina hårt tjänade pengar.

I dagens komplexa värld kan det bli en mer utmanande uppgift att hitta rätt redovisningsbyrå, på grund av ständigt förändrade lagar och förordningar som reglerar beskattning, ekonomi, bokföring och redovisningspraxis. Det är då viktigt att den som sköter din redovisning har relevant erfarenhet av att hantera dina specifika behov.

Allmänna och specialiserad ekonomer

Denna analogi skulle hjälpa oss att bättre förstå skillnaden mellan en allmän revisor och en specialiserad ekonom.

Vi har alla gått till ett läkarbesök. Normalt skulle en patient komma in till kliniken och samråda med en allmänläkare – någon som har genomgått medicinsk utbildning och har en allmän förståelse för medicin. Om vi ​​har tur skulle läkaren bara förskriva oss något läkemedel för vår sjukdom.

Det finns emellertid fall där vår läkare skulle hänvisa oss till en specialist (dvs. kirurg, kardiolog) eftersom han inte har relevant kunskap och erfarenhet för att hantera vårt fall. En allmänläkare är inte utbildad och utrustad för att genomföra hjärtkirurgi på samma sätt som en hjärtkirurg inte är beredd att ta på en hjärnrelaterad sjukdom.

Detta är fallet när det gäller beskattning. En allmän ekonom, redovisningskonsult, bokförare skulle kunna hjälpa dig med dina allmänna redovisningsbehov men du skulle behöva en registrerad skatteagent för att lämna in dina skattedeklarationer. En registrerad skatteagent har mer erfarenhet, har mer kunskap om att hantera komplexiteten i skatteregler och förordningar och är bättre rustad för att hantera dina skattebehov.

Behöver du hjälp med din kryptodeklaration?

Kryptobeskattning som specialisering

Kryptovalutor är en relativt ny och blomstrande industri. På grund av att det inträffar i mainstream kan de regler och policys som finns för dess skattebehandling bli föremål för ändringar och revideringar av Skatteverket. Det finns också många tekniska termer (dvs blockchain, exchanges, mining, forks, airdrops) som generellt sett är okända för de flesta redovisningskonsulter.

Med tanke på allt detta, skulle du behöva någon som inte bara har specialiseringen i beskattning, men någon som kommer att förstå när du pratar om, någon som kan svara på dina frågor om skattebehandling av dina kryptovalutor, någon som kan hjälper dig att navigera skattehändelserna över en rad av transaktioner över flera exchanges och kan sammanställa allt till en rapport för dig.

Slutsats

Att hitta rätt redovisningskonsult är som att hitta det perfekta jeansparet. En sådan person bör vara kvalificerad och framförallt erfaren, bör ge det bästa värdet för dina pengar och ska passa perfekt med dina behov. Inte alla redovisningskonsulter är lika, så du bör hitta en som har rätt specialisering och korrigera relevant erfarenhet.

För alla dina behov av kryptoskatt, vänligen kontakta en av våra specialiserade och erfarna krypto-skatterådgivare. Vi erbjuder bekvämligheten med en online-bokföringstjänst, så vi kan hjälpa dig oavsett din plats.

Vill du behålla din nuvarande redovisningsbyrå, men de vet inte vad Bitcoin är? Låt oss göra de knepiga sakerna.

Vi samlar gärna all din kryptodata och sammanställer en krypto-CGT-rapport som du sedan kan leverera till din befintliga redovisningsbyrå eller revisor. Ingen tidigare kryptovaluta kunskap krävs av din nuvarande redovisningsbyrå.

Ta hjälp av Din Bokföring för att starta den enkla processen

Kontakta oss!

Stockholm – 08 40 800 111

Kontakta oss

Kontakta mig för en gratis konsultation!